Севастопол

Сподели со своите пријатели

ЕУ оценува дека регрутирањето што го иницира Руската Федерација за потребите на нејзините воени сили на Крим и Севастопол е незаконско и спротивно на меѓународното хуманитарно право. Loading…   Украинците ја потиснуваат руската војска северно од Киев, тврди Украина   „Регрутирањето на сите квалификувани мажи, вклучително и кримските Татари, воПрочитај повеќе