Пелинце

Сподели со своите пријатели

Во паркот на Меморијалниот центар АСНОМ во Пелинце на 17ти јуни ќе се организира по трет пат добро познатиот фестивал „Пикник у Пелинце“. Loading… – На манифестацијата ќе настапат повеќе имиња од регионот како: Sobek, Kristijan Molnar, Lerr, Iner Sense, Rea ME.N.U. и уште многу други. Програмата, која покрај музика,Прочитај повеќе

Села во Старо Нагоричане

Сподели со своите пријатели

Само осум од триесетина села во Старо Нагоричане имаат над 100 жители. Loading… Меѓу нив најголемо е селото Младо Нагоричане во кое живеат 31,2 отсто од целокупното население на оваа рурална општина. Облавце Облавце е најмало од осумте села со над сто жители во Старо Нагоричане. Според пописот од 2021Прочитај повеќе