ООУ „Вук Караџиќ“

Сподели со своите пријатели

Општинското основно училиште „Вук Караџиќ“ вчера одбележа 78-години од своето постоење  и 236 години од раѓањето на својот патрон. Loading…     По тој повод беше организирана прослава под мотото: „Со хумор и песна, учењето е лесно” , а учениците под менторство на своите наставници подготвија свечена приредба со повеќеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Заврши реконструкција на тоалетите во кумановското основно училиште „Вук Караџиќ“ во Куманово, информираа денеска надлежните. Loading… Средствата за реконструкцијата на санитарните јазли се обезбедени од општина Куманово. Наскоро ќе биде реконструиран влезот во училишниот двор. – Очекуваме да се подобри хигиената за учениците од вториот кат на училиштето, а наскороПрочитај повеќе