Мухијдин Јасин

Сподели со своите пријатели

Поранешниот малезиски премиер Мухијдин Јасин е обвинет за злоупотреба на моќта и перење пари во врска со доделување владини договори за време на пандемијата „Ковид-19“. Loading… Мухијдин, кој ја водеше земјата од март 2020 година низ најлошото од пандемијата, се изјасни за невин по шест обвиненија пред судот во КуалаПрочитај повеќе