Мира Рудик

Сподели со своите пријатели

Украинската парламентарка Мира Рудик изјави во денешното интервју за Sky News дека во моментов животот е „исклучително тежок“ за украинските цивили. Loading… Таа тврди дека „повеќе од 50 отсто од енергетската инфраструктура на Украина е уништена или оштетена“. Рудик тврди дека тоа значи дека Украинците имаат струја и греење самоПрочитај повеќе