Марко Јовановски

Сподели со своите пријатели

„Трговија“ е насловен најновиот краток филм на група кумановци, снимен со екипа актери, волонтери на општинската организација на Црвен крст Куманово, а во режија на Марко Јовановски. Loading…     Играат Анастасија Милошевска, Надица Трајковска, Николај Павловски, Марија Петровска, Кристијан Петковски, Марио Стефановски.     Звукот е на Марко Пешиќ,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Кумановскиот краток хорор филм „Шумска мајка“ во режија на Марко Јовановски се закити со трето место на реномираниот грчки фестивал „Athens International Art“. Loading…     „Шумаска мајка“ освои трето место во категоријата Најдобар краток Филм. На свечениот настан во Атина беше извршено доделување на трофеи, од кои еден одПрочитај повеќе