Марија Брањас Морера

Сподели со своите пријатели

Шпанката родена во САД, Марија Брањас Морера, е прогласена за најстарата личност на светот според Гинисовата книга на рекорди, по смртта на француската калуѓерка Андре претходно овој месец на 118-годишна возраст. Loading… Морера последните 22 години ги поминала во дом за стари лица во Каталонија, Шпанија, но е родена предПрочитај повеќе