Максим Камениецки

Сподели со своите пријатели

Професор од Институтот за меѓународни односи во Киев, Максим Камениецки, гостуваше на Нови дан на N1, каде ја коментираше ситуацијата во Украина. Loading… Камениецки вели дека моменталната ситуација е позиционирана и дека има рововски битки без поголем напредок. „Тие се обидуваат да ги концентрираат силите на некои места. Ситуацијата потсетуваПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Професорот Максим Камениецки од Киевскиот институт за меѓународни односи во Нов ден ги коментираше последните битки за Бахмут во Украина, како и ноќниот упад на руските партизани на руската територија Белгород. Loading… Вечерва немаше експлозии во Киев, но имаше воздушна тревога, откри Максим Каменецки. Легијата на слободата на Русија, којаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Професорот на Киевскиот институт за меѓународни односи, Максим Камениецки, ја коментираше ситуацијата во Украина во Новиот ден на телевизијата N1. Loading… Тој вели дека снабдувањето со електрична енергија е важно за Украина, но и резултатите од среднорочните избори во Америка. Електричната енергија е важна затоа што е поврзана со противракетнатаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Максим Камениецки, професор од Институтот за меѓународни односи, во Нови Дан коментираше како напредува украинската контраофанзива и како најновиот украински воен успех може да се одрази на рускиот лидер Владимир Путин. Loading… „Во Киев владее внимателен оптимизам поради сите овие случувања на линијата на фронтот. Иако во една област смеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Украина денеска го слави Денот на независноста, но и шест месеци откако Русија ја започна инвазијата на таа земја. Loading… Максим Камениецки, професор од Институтот за меѓународни односи, зборуваше за Нов ден на телевизијата N1 од Киев. „Во Киев има препораки да се работи од дома и луѓето да неПрочитај повеќе