Лаури Ланеметс

Сподели со своите пријатели

Естонскиот министер за внатрешни работи Лаури Ланеметс има намера да му предложи на Риигикогу (парламентот на земјата) да ја признае Московската патријаршија како терористичка организација, пишува ТАСС. Loading… „Со оглед на сегашниот контекст, како министер за внатрешни работи, немам друг избор освен да му предложам на Риигикогу да ја прогласиПрочитај повеќе