ЈОУ „Ангел Шајче“ Куманово

Сподели со своите пријатели

Претседателката на Совет на Општина Куманово Ивана Ѓорѓиевска, денеска одржа прес-конференција во врска со работењето на ЈОУ Детска градинка „Ангел Шајче“ во Куманово. Loading… Во своето излагање, Ѓорѓиевска упати прашања согласно тврдењата на директорката на оваа детска установа и доставените табеларни прегледи од кои се гледа дека од 40% доПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Претседателката на Советот на Општина Куманово Ивана Ѓорѓиевска на денешната прес конференција одговори на вчерашните обвинувања на директорката на Детската градинка „Ангел Шајче“ Марина Алексоввска. Loading… Алексовска вчера рече дека Советот не одобрил зголемување на капацитетите за згрижување во градинката со што нови уписи есенва нема да има. Според Ѓорѓиевска,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски по трет пат останува без ингеренциите врз градинката „Ангел Шајче“. Loading… Најновата одлука на Министерството за труд и социјална политика, пристигнала вчера, кога кумановскиот градоначалник одржа прес конференција на која обвини дека се врши притисок врз локалната самоуправа за поставување нов директор. – ИскреноПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Општина Куманово денеска преку соопштение се произнесе по вчерашната прес конференција на директорката на кумановската градинка „Ангел Шајче“, Марина Алексовска која изјави дека градоначалникот Максим Димитриевски не ги запазил роковите за избор на нов директор на установата. Loading… Денеска Општина Куманово преку соопштение вели дека директорката на прес конференцијата вештоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Одлуката со која Министерството за труд и социјална политика му ги одзема ингеренциите на кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски за градинката „Ангел Шајче“, ќе биде поништена. Loading… Ова денеска го соопштија од ресорното министерство додека траеше прес конференцијата на Димитриевски, на кој тој обвини дека власта одновно му ги одзема ингеренциите,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски денеска на прес конференција обвини дека Министерството за труд и социјална политика одновно му ги одзело ингеренциите за детската градинка „Ангел Шајче“. Loading… Според Димитриевски, ова е вршење притисок на локалната самоуправа од министерството и министерката Јованка Тренчевска, да се изнуди ново решение заПрочитај повеќе