Иго Тричковиќ

Сподели со своите пријатели

Општина Куманово денеска најави отпочнување со изградба на нов фекален колектор и единаесет крака на фекална канализација во населбата Иго Тричковиќ (Пуковско), како дел од сеопфатната програма на општината за реализација на нови капитални и инфраструктурни проекти кои ќе значат подобрување на квалитетот на живот за кумановеци, информираат од ОпштинаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Општина Куманово ќе постави фекална канализациска мрежа на дел од улиците во приградската населба „Иго Тричковиќ“, соопштија денеска надлежните. Loading… Општината склучи договор со избрана компанија за изведување на градежни активности, изградба на фекална канализација на главен колектор и краци 1-11 на улици во населбата, за што од општинскиот буџетПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Од вчера попладне дел од жителите на улицата „413“ во населбата Иго Тричковиќ (Пуковско) во Куманово се без електрична енергија. Loading… Дел од граѓаните реагираа до редакцијата на Кумановски Муабети, со тврдење дека од вчера од 15 часот се оставени без електрична енергија во своите домови. Од ЕВН Македонија велатПрочитај повеќе