Харлем

Сподели со своите пријатели

Холандскиот град Харлем ќе стане првиот во светот кој ќе забрани рекламирање месо на јавни места во обид да ја намали потрошувачката и емисиите на стакленички гасови. Loading… Харлем, кој се наоѓа западно од Амстердам и има околу 160.000 жители, ќе воведе забрана од 2024 година, откако месото беше додаденоПрочитај повеќе