Градски базен Куманово

Сподели со своите пријатели

Општина Куманово ќе инвестира десет милиони денари за топлински пумпи и фотоволатаци за комплексот базени, соопштија денеска од ЈП „Куманово Паркинг“ кои менаџираат со базените. Loading… – Советот и градоначалникот донесоа одлука за распишување тендер за избор на компании за поставување топлински пумпи во вредност од пет милиони. Вториот тендерПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Затворениот Градски базен во Куманово од утре повторно ќе биде во функција, информираше денеска градоначалникот Максим Димитриевски. Loading…     Градскиот базен беше затворен за капачи во средината на октомври на барање на надлежните поради енормно покачување на сметките за струја и гас.     Покачените цени на енергенсите носеаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Работењето на градскиот базен во Куманово би можело да чини и до шест милиони денари месечно или милион евра годишно поради енормното покачување на цената на гас и електрична енергија. Loading… Ова денеска го истакна Даниел Стојчевски, директорот на ЈП „Чистота и зеленило“, кое стопанисува со објектот. Неговата реакција следувашеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Градскиот базен во Куманово од утре ќе биде надвор од функција, информираат од Јавното претпријатие „Чистота и зеленило“ кое стопанисува со него. Loading… Како што се наведува, затворањето доаѓа поради поради енормно зголемување на ценита на гас и електрична енергија. – Градскиот базен повторно ке биде отворен по нормализирање наПрочитај повеќе