ФАТФ

Сподели со своите пријатели

Меѓународното тело за контрола и спречување на перење пари ФАТФ го суспендираше членството на Русија, со образложение дека војната што ја води во Украина ги нарушува принципите на таа организација. Loading… FATF (Financial Action Task Force) е меѓународно тело основано во Париз во 1989 година со цел да развие иПрочитај повеќе