ЕСМ

Сподели со своите пријатели

АД ЕСМ на 13.11.2022 година произведе 12.553 MWh електрична енергија. Loading… Во Термоелектраните произведени се 7.706 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 4.847 MWh. Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 2.400 MWh електрична енергија. * Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 13.11.2022Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

АД ЕСМ на 26.10.2022 година произведе 11.569 MWh електрична енергија. Loading… Во Термоелектраните произведени се 8.449 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 3.120 MWh. Производството на електрична енергија во АД ЕСМ за потребите на регулираниот пазар (домаќинства и мали потрошувачи) се одвива непречено во дватаПрочитај повеќе