АД ЕСМ не увезува струја, велат од Владата

Сподели со своите пријатели

АД ЕСМ на 26.10.2022 година произведе 11.569 MWh електрична енергија.

Loading...

Во Термоелектраните произведени се 8.449 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 3.120 MWh.

Производството на електрична енергија во АД ЕСМ за потребите на регулираниот пазар (домаќинства и мали потрошувачи) се одвива непречено во двата блока на РЕК Битола и во Подружницата Енергетика.

Во РЕК Битола производството е интензивирано заради испадот на РЕК Осломеј каде се санира пукната цевка во котелот, што најчест дефект во термоелектраните. РЕК Осломеј треба да биде повторно на мрежа од сабота, 29 октомври.

АД ЕСМ на 26.10.2022 година целосно ги задоволи потребите за струја на домаќинствата и на малите потрошувачи исклучиво од сопствените, домашни капацитети.