џон кенеди

Сподели со своите пријатели

Американскиот претседател Џон Фицџералд Кенеди беше убиен пред шест децении, на 22 ноември 1963 година. Кон крајот на 1963 година, Кенеди почна да подготвува нова кампања за претседателските избори во 1964 година. Loading… Ова значеше посебна посветеност на југот, имајќи предвид дека во тој дел на САД тој имаше значителноПрочитај повеќе