Далај Лама

Сподели со своите пријатели

Осумдесет и седумгодишниот Далај Лама се извини откако се појавија обвинувања за несоодветно однесување затоа што бакнал момче во уста и го замолил да му го „цица јазикот“ на јавен настан во Индија. Loading… Средбата се одржала на кралот февруари во храмот на Далај Лама, а имало околу 100 момчиња.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Далај Лама ја изрази својата „длабока тага“ поради смртта на кралицата во писмо до новиот британски крал Чарлс, во кое му кажува дека неговата мајка „водела живот полн со смисла“. Loading… „Се сеќавам дека видов фотографии од нејзиното крунисување во списанијата кога бев млад човек во Тибет. Нејзиното владеење какоПрочитај повеќе