Центар за јавно здравје Куманово

Сподели со своите пријатели

Небезбедна за пиење е водата во дваесет проценти од селата во поширокиот кумановски регион, информираа од Центарот за јавно здравје Куманово. Укажуваат дека жителите на руралните средини треба често да ја испитуваат водата во центарот. Loading… – Во околу дваесет проценти од селата од кумановско водата е небезбедна за пиење.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Стабилна е епидемиолошката состојба со Ковид 19 во Куманово, информираа денеска надлежните од Центарот за јавно здравје. Дневно, како што посочија, се прават околу 60-тина тестови. Loading… – Главно се тестираат македонски државјани, преку „Мој термин“, тестираме пациенти и за општата болница. Засега состојбата е стабилна. Апелираме да се почитуваатПрочитај повеќе