Бисера Костадиновска-Стојчевска

Сподели со своите пријатели

Во рамки на меѓународниот фестивал, „Денови на прозата“ кој се одржува во НУЦК „Трајко Прокопиев“ Куманово, денеска се одржа работилница за деца со авторката Јулијана Величковска. Loading…     На интерактивното читање на книгата за деца „Ведра“ од Величковска, присуствуваше и министерката за култура, Бисера Костадиновска Стојчевска. Децата уживаа воПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

„Обезбедени се, ако не се лажам, околу милион и пол денари за мерки за заштита при што понатаму ќе продлжиме со реставација на самиот манастирски комплекс и на самата црква во Матејче“ изјави министерката за култура, Бисера Костадиновска-Стојчевска. Loading… Таа додаде дека ставката за заштита на културното наследство во опасностПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Договор за соработка за враќање на незаконски изнесени икони од земјата на потекло потпишаа министерките за култура на Република Северна Македонија и на Република Албанија, Бисера Костадиновска-Стојчевска и Елва Маргарити, како дел од меѓувладината седница на двете земји. Loading… – Со потпишувањето на овој Договор се отвора и ново поглавјеПрочитај повеќе