Бионтек

Сподели со своите пријатели

Вакцините против рак би можеле да се направат до 2030 година, судејќи според зборовите на коосновачите на германската фармацевтска компанија Бионтек, Угур Шахин и Озлема Тиречи, чија работа е позната по создавањето вакцина против Ковид за време на пандемијата со американскиот Фајзер. Loading… Сопружниците Шахин и Тиречи велат дека направилеПрочитај повеќе