аутизам

two man laughing at each other

Сподели со своите пријатели

Иако аутизмот првенствено се открива во првите неколку години од животот, во последно време се почесто може да се слушне за случаи на аутизам кај возрасните. Loading… Многу луѓе живеат со години, па и децении, без дијагноза, што може значително да го попречи нивното секојдневно функционирање, како и комуникацијата соПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Сите родители кои имаат деца со аутизам знаат колку тоа може да биде предизвик. Така, една мајка на ТикТок споредли еден од, како што вели, најубавите моменти во нејзиниот живот. Loading… Имено, во видеото можеме да видиме како нејзината постара ќерка ѝ помага на својата помала сестра со аутизам даПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Премиерот Димитар Ковачевски во чест на Меѓународниот ден на свесноста за аутизмот, 2 април, денеска во Владата на Република Северна Македонија се сретна со децата со аутизам и нетипичен развој од здружението „Во мојот свет” и со нивните родители. Со овој гест Премиерот порача дека Владата и институциите и натамуПрочитај повеќе