Алкохол

woman in black long sleeve shirt holding wine bottle

Сподели со своите пријатели

Мажите кои со години редовно пијат се одвикнуваат потешко од овој порок за разлика од жените, покажало истражувањето спроведено од Универзитетот Источна Финска. Loading…     Клучот е во тоашто машкиот и женскиот мозок работат поинаку и што алкохолот поинаку делува на мажите и жените. На мажите им е потешоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Луѓето почнале да консумираат алкохол пред неколку илјади години, а и денес оваа навика опстојува во голем дел од светските култури. Loading… Според Светската здравствена организација, ова се петте земји со најголема потрошувачка на алкохол во светот за една година. Чешка -14,26 литри Според Светската здравствена организација, Чешка е водечкаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Бидејќи навивачите од целиот свет на Светското првенство пијат многу пиво, Русија е соочено со недостаток на овој пијалак, па на помош доаѓа произведувач од Австрија. Пиварата „Егер“ од Унтерадлберг во понеделник ги упатила првите 20 шлепери полни со пиво кон Русија.   Loading…   – Испорачуваме 840.000 лименки илиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во соопштението се наведува дека производот е направен од средно печено кафе со Jack Daniels Old No. 7 виски. Меѓутоа, иако е пржено со виски, кафето е безалкохолно. Најпознатото виски во светот всушност го измислил роб Loading… Претседателот и сопственик на „World of Cofee“, специјализирана фабрика за печење кафе којаПрочитај повеќе