Алцхајмер

persons eye in close up photography

Сподели со своите пријатели

Влошувањето на видот може да биде знак за когнитивно опаѓање, според американските лекари и научници, кои велат дека откритието би можело да помогне во откривање на состојби како Алцхајмеровата болест, порано. Loading… Тим научници предводени од Џошуа Р. Ерлих од Универзитетот во Мичиген откриле дека „објективно измереното оштетување на видотПрочитај повеќе

clear glass test tubes on blue plastic container

Сподели со своите пријатели

Откако на почетокот на оваа година во САД беше одобрен лекот леканемаб за Алцхајмерова болест, шведскиот неврогеријатар Ненад Богдановиќ изрази уверување дека наскоро ќе биде одобрен во Европа како прв лек против оваа тешка деменција. Loading… Европската агенција за лекови (ЕМА) веќе добила барање за евалуација на овој лек. –Прочитај повеќе