Ајдучка Чешма

Сподели со своите пријатели

Десетина улици во населбата Ајдучка Чешма во Куманово во текот на изминатиот месец добија нов лик со поставување бекатонска подлога. Loading…     Според објавите на градоначалникот Максим Димитриевски, целосно реконструирани се улиците „318“, шест краци од улицата „316“ и улицата „316“, како и улиците „312“, „310“ и „522“.  Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Општина Куманово почна со реконструкција на улици во населбите Ајдучка Чешма и Карпош. Loading… Како што денеска информираа надлежните од одделението за комунални дејности од општината се поставува бекатон на десетина улици во двете населби.     Жителите на овие приградски населби со години бараа санација на улиците за даПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Дел од улиците во населбата Ајдучка Чешма во Куманово деновиве добиваат нов лик, откако се уредени со бетакон. Loading…     Станува збор за четири улици кои се уредени во последните месец дена, што може да се види од објавите на граодначалникот Максим Димитриевски.     Улциите „303“, „255“, „253“Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Населбите Ајдучка Чешма и Карпош во Куманово денеска ќе останат без електрична енергија во период од 08:00 до 15:00 часот, информираат од Регионалниот центар за управување со кризи. Станува збор за најавени прекини од страна на ЕВН поради интервенции во дистрибутивниот систем.Прочитај повеќе