Русите откриле дека Антарктикот не е она што ни го претставуваа досега

Сподели со своите пријатели

Наводно владите на Русија и САД ја чувале најголемата тајна з аона што всушност претставува Антарктикот, дека двете држави знаеле што се случува таму, но дека за тоа никогаш досега не зборувале.

Русија неодамна откри дека постои уште еден континент сокриен под мразот на Антарктиот и многу луѓе веруваат дека таму лежи падната древна цивилизација. Затоа е кажаното привлече големо внимание на одредени светски лидери.

Сега Антарктикот има забрана и многумина се прашуваат зошто овие влади вакво важно откритие го чуваат како тајна.

Џиновска дупка на Антарктикот, научниците бараат објаснување (видео)

Loading...

Руските научници пронашле стотици езера под замрзнатата површина и таа не е заледена, туку содржи свежа вода која била изолирана повеќе од 10 милиони години. Научниците дупчеле мраз и дошле до најголемото езеро, за што биле потребни десет години.

Лифтот сега е инсталиран во дупка која го одвела тимот од осум лица под мразот на Антакриткот, каде е откриено езерото.

Руските научниците биле на Антакрикот и биле изненадени кога наишле на суштество кое го нарекле „организам 46б“. За суштеството рекле дека е многу опасно, со фактот дека го парализира пленот со отров и потоа го распарчува.

Ова суштество ги потврдило теориите дека постојат чудовишна под океанот и мразот. Кога руските научници го истражуваат регионот, рекле дека суштеството личи на голем октопод со 14 пипци.

Најчуваната тајна на Антарктикот: Како и зошто настануваат „крвави водопади“? (видео)

Суштеството може да ги парализира и луѓето благодарение на силниот отров и тоа на одалеченост дури од 46 метри.

Научниците го убиле суштеството поради проучување и рекле дека изгледа како спој на мимичен октопод, кој може да се пронајде во Индо-пацификот.

Еден член на тимот рекол дека видел како суштеството има моќ за камуфлажа и дека го менува обликот и дека со оваа способност не е чудо што е држано во тајноста.

Руските научници рекле дека го уловиле суштеството за да можат да ги набљудуваат неговите способности и отровот.

Моментално се уште е тајна што се би можело да се крие под мразот на Антарктикот.

https://www.youtube.com/watch?v=qLtLrZ77EzE


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.