Пингвините започнаа да бегаат од Антартик (видео)

Аргентинска истражувачка база во близина на северниот врв на Антарктикот измерила рекордни температури во плус, и тоа од дури 17,5 степени Целзиусови, соопштина агенцијата на ООН за временски прилики. Во Каиро истиот ен била измерена идентична температура, а Египет се наоѓа во суптропско подрачје. Базата „Експеранза“ е поставена на Антарктичкиот … Continue reading Пингвините започнаа да бегаат од Антартик (видео)Прочитај повеќе