Полицаец од Куманово е помеѓу уапсените кој пукал на своите колеги (фото)

Сподели со своите пријатели
Во текот на акцијата во Куманово, Министерството за внатрешни работи уапси 28 припадници на терористичката група, од кои 14 се дојдени од територијата на Косово и Метохија, јавува порталот Bota sot. 

Како што наведува Бота Сот, помеѓу уапсените терористи е и Арсим Бајрами од Куманово, полицаец од Ваксинце кој пукал во своите колеги.

Loading...

Сами Ушкини – Соколи, роден во 1967, бил првиот кој го уапсиле во саботата вечер во 22:30 часот во Куманово.

Помеѓу уапсените се наоѓаат и жители на улицата Абдула Прешева, и тоа: Алит Сулејмановски, Сефер Сефери, Мифтар Севдали, Фатмир Речица од Куманово, инаку живеат во селото Луџај во близина на Липљан во Косово, Фејзула Рушитовски од Скопје, Бајра Бег од Гњилане, Фадиљ Фејзулаху – жител на улицата Перо Илиевски во Куманово, Обрад Красничи (1989) од Урошевац, Косово, Мирсад Кареем (1986) од Приштина, Валдет Зекај (1987) од Косово и Мухарем Фејза (1986) од Приштина.

Дел од оние кои беа уапсени во саботата биле задржани во полициската станица во Карпош и Автокоманда.

Високи полициски функционери изјавиле дека продолжува идентификацијата на тројца приведени кои се водачи на групата, но заради користење различни идентитети и имиња, нивното откривање е отежнато.


Ова се имињата на 28-те затвореници од кои 16 се од Косово:

1. Кенан Исени, Куманово

Loading...

2. Фадил Фејзулаху, Куманово

3. Деме Шеху, Косово (Јуник)

4. Сами Укшини, Косово (Сокол)

5. Ирфан Лутфи, Куманово

6. Арсим Бајрами, Куманово (полицаец од Ваксинца)

7. Фадил Ељшани, Косово

8. Есат Кафекхоли, Косово

9. Ардијан Бујари, Косово

Loading...

10. Анди Красничи, Косово (Малишево)

11. Шефкет Аваки, Косово

12. Лирим Демири, Куманово

13. Ајруш Авдиа, Косово

14. Бетим Карташи, Косово

15. Генци Сефа, Албанија

16. Лендрит Рустем, Косово

17. Енвер Клајн, Германија (германски државјанин)

Loading...

18. Руфки Догани, Косово

19. Насуф Бекири, Арачиново

20. Валдет Зекај, Косово

21. Бајрам Ељшани, Косово

22. Некхметин Лика, Тетово

23. Лирим Красничи, Косово

Loading...

24. Севдали Мифтари, Куманово

25. Фатмир Речица, Косово

26. Бег Бајра, Косово (командант Бегу)

27. Фејзула Рушитовски, село Брест

28. Бесник Ајдин, Куманово

Loading...

Leave a Reply