Најтешките прашања кои децата можат да ви ги постават, а на кои немате одговор

Сподели со своите пријатели

Децата се познати по тоа што поставуваат тешки и комплицирани прашања. Но, дали некогаш сте се запрашале кои се најлошите прашања што децата ги поставиле во периодот на најголема љубопитност на нивните родители?

Loading...

Зборуваме за период околу втората година од животот кога ќе сфатат дека животот е многу поголем од нивната соба, дом, семејство и сè што дознале порано.

Кога ќе видите како овој тригодишник вежба со својот татко, повеќе нема да имате изговори (ВИДЕО)

Обично, ова се прашања што започнуваат со зборот „зошто“, а според експертите, ова се прашања за развој кои им помагаат на децата во голема мерка да го разберат светот и не треба лесно да се сфатат лесно.

Иако децата честопати ќе го поставуваат истото прашање одново и одново, тие понекогаш ќе ве изненадат со нивната генијалност и начин на размислување.

Неодамна, на Reddit, еден корисник ги замоли сите родители да ги споделат најчудните и најтешките прашања што ги поставиле нивните деца, а дискусијата собра повеќе од 6.000 одговори во рекордно време.

Руски експеримент кој леди крв во вените: Ги замолиле тинејџерите 8 часа да бидат без мобилен и интернет

Еве неколку од најинтересните.

Loading...

„Синот со рака покажа кон кравата и ме праша што е тоа. Јас одговорив – крава. Потоа ме праша зошто. После многу размислување, единствениот одговор со кој се појави е „затоа“, напишал еден корисник.

Друг се пожали дека неговото дете секој ден поставува некои филозофски, егзистенцијални прашања како што се: „Зошто сме на оваа планета? Што правиме овде?“

Работи на кои сите мајки забораваат кога ќе добијат дете

Корисничката NotPraisingTheSun откако на нејзината ќерка ѝ кажала дека ја сака, ја прашала зошто. Ѝ биле потребни неколку дена да направи целосна проценка и да одговори на ова прашање.

Исто така, постојат неколку универзални прашања што многу родители ги слушнале во одреден момент, но веројатно повеќето немале исто ниво на притисок како корисничката, чиј син пред целото свое одделение ја прашал зошто „самовилата забче му ги зема забите“.

Токсичниот брак за децата е поболен од разводот

„Триесет и шестгодишничка ме гледаше и чекаше да му одговорам“, напишала корисничката по име smaysy.

Другите прашања биле „Зошто ги нарекуваме работите така како што ги нарекуваме?“, „Зошто сума бил во вселената пред твојот стомак?“.

Loading...

Бројот на коментари продолжува да расте од минута во минута и многумина што ги следат, се насмеаа.

Пофалбите од наставниците подобро влијаат на децата од казните

Насмејте се и вие на следниот ЛИНК.


Leave a Reply