26.02.2017 18:49

Кога мажите најмногу изневеруваат?

Facebook Twitter Google+

Можеби до сега сте мислеле дека тоа се тинејџерските години и раните 20-ти, но потполно грешите. Ново истражување дојде до интересни одговори. 

Едно неодамнешно истражување спроведено во Њу Хeмпшир, покажало дека мажите се најмалку верни на партнерките по 55-тата година.

Овие години многу пати се поврзувани со криза на средни години, кога изгледот, младите девојки и брзите автомобили се поважни од бракот, среќата и семејството.

„Од биолошки агол, за разлика од жените кај кои опаѓа квалитетот на генот, кој се пренесува на потомството, мажите и во подоцните години сè уште можат да пренесат квалитетен генетски материјал на партнерката, иако почнува да им опаѓа квалитетот на спермата“ – стои во резултатите.

Со други зборови, според овие резултати, прељубата е поврзана со имањето деца, иако е далеку поверојатно дека најголем број на мажи во овие години изневеруваат, затоа што сакаат да избегаат и да се одморат, од работата и семејството.

crnobelo.com

© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments