Делува страшно, но според фенг шуи носи многу пари

Сподели со своите пријатели

Често имаме страв од пајаци и ги избегнуваме, меѓутоа според фенг шуи пајакот е древен симбол на создавање, креативност и посветеност, но и носи среќа.

Пајакот е силен визуализатор кој помага да ги остварите своите цели.

„Заштедете и зголемете ја количината на парите“, тоа е мотото на пајаците. Од дамнешни времиња, пајакот делува како заштитник на луѓето и чувар на огништето. Поради способноста да плет емрежа, пајакот е симбол на сложеноста на животот и судбината.

Зошто според фенг шуи во спалната соба не треба да имате огледало?

Loading...

Телото на пајакот е направено како бројот осум, а нозете претставуваат четири промени и четири насоки.

Пајаковата мрежа претставува „тркало на животот“, кое вклучува секакви опции или решенија. Во продолжение дознајте како пајакот може да ви помогне во животот, според фенг шуи верувањата.

Привезок во форма на пајак

Овој привезок е амајлија која ја зголемува грижливоста. Тој ќе ве научи да се концентрирате на постигнување на резултатите, ќе ве направи внимателни и посбособни.

Брош во форма на црвен пајак

Овој брош е одличен начин за зголемување на дебелината на вашиот паричник. Не случајно во Англија малиот црвен пајак се нарекува симбол на наследството: ако таков пајак се спушти или падне на човекот од кровот, тогаш лицето наскоро ќе добие наследство. Не чекајте тоа богатство да падне од небото – набавете си брош.

Три предмети кои привлекуваат негативна енергија во домот

Манжетни во форма на пајак

Ова е амајлија за човекот кој сака да постигне многу во животот и да се оствари максимално.

Компјутерско глувче со слика на пајак

Ова ќе им одговара на сите кои минуваат повеќе од осум часа на работа пред компјутер. Тој вашето работно време ќе го исполни со значење и ќе ви биде поинтересно на работа.


Leave a Reply