13.08.2019 09:18

Дали љубовта кон кучињата е наследна?

Facebook Twitter Google+

Единствена личност за која мжете да гарантирате дека го сака вашиот миленик како што го сакате вие е вашиот идентитчен близнак.

Луѓето собрани околу заеднички интересирања кон кои чувствуваат неизмерна љубов често се чудни на околните набљудувачи. Научниците докажале дека таквите склоности имаат корени во гените.

loading...

НАУКАТА ДОКАЖА: Кучињата го разбираат човековиот говор

Споре дистражувањата на шведскиот Универзитет во Упсала, љубовта кон кучињата е условна од гените.

Набљудувајќи го однесувањето и склоноста на 35.035 пара близнаци, научниците утврдиле дека одлуката за тоа дали ќе набавите куче зависи делумно и од генетската предиспозиција дали сакате кучиња.

Кучињата го намалуваат ризикот од срцеви заболувања

Меѓу луѓето со такви гени многу се врежани ставовите за предности кои ги носи друштвото на кучето.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments