Занаетчиски дом

Сподели со своите пријатели

Почна реконструкцијата на поранешните простории на Државен архив – Куманово, во склоп на занаетчискиот дом, информираше градоначалникот на Куманово, Максим Димитриевски. Loading… Во внатрешноста се спроведува санација, адаптација и се реконструира од некогашниот архив.     За реализација на проектот општината од буџетот одвои 9.097.375 денари со данок на додаденаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во организација на Друштвото за македонско – кинеско пријателство и соработка свечено ќе биде одбележана кинеската Нова година во понеделник во Занаетчискиот дом во Куманово. – Ќе бидат презентирани одредени програмски содржини и од нас како домаќини, но и од страна на кинескиот дел од друштвото кои ќе се претставатПрочитај повеќе