Закон

Сподели со своите пријатели

Австралискиот премиер во четврток донесе формална забрана на сексуалните односи помеѓу министрите и нивниот персонал откако неговиот заменик направи „шокантна грешка во проценката“ затоа што се впуштил во афера со помошничката во кабинетот, по што таа останала трудна. Малком Турнбул објави амандман на министерските правила за однесување на вонредната конференцијаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Грција се подготвува да дозволи употреба на канабис во медицински цели преку амандмани кои наскоро ќе бидат поднесени во парламентот и тоа би требало да привлече инвестиции, изјавил помошникот на грчкиот министер за земјоделство Јанис Циронис. Боксерот Мајк Тајсон ќе одгледува марихуана на имот од 16 хектари Loading… – ЗаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Европската комисија потврди дека некои мултинационални компании започнале процес за изедначување на квалитетот на своите производи за да ги надитрат скорите законски измени, а меѓу нив HIPP, Ferrero и Bahlsen. Хип на тоа се обврзал откако се објавени резултатите на истражувањето на хрватската европратеничка Биљана Борзан и хрватската Агенција заПрочитај повеќе