Влада на Република Македонија

Сподели со своите пријатели

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, придружуван од министрите за транспорт и врски и за земјоделство, шумарство и водостопанство, Горан Сугарески и Љупчо Николовски, и со директорот на Јавното претпријатие за државни патишта, Зоран Китанов го означи стартот на градежните работи за изградба на експресниот пат од Куманово доПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Премиерот на Република Македонија Зоран Заев рече дека Северноатлантскиот совет денеска едногласно одлучил точката за повик на Македонија во НАТО да се стави на дневен ред на јулскиот Самит. Заев ова го истакна на собраниската седница на која пратениците гласаа за ратифиакција на договорот со Грција. – Потпишавме договор соПрочитај повеќе