Уметничка галерија

Сподели со своите пријатели

Во Салонот на Уметничката галерија – Куманово во среда со почеток во 19 часот, ќе биде отворена самостојна изложба „Визуелна хармонизација на природното богатство“ на академскиот уметник Мухамет Идризи. Loading… Изложбата е дел од програмските активности на НУ Музеј – Куманово. Мухамет Идризи е роден е 1986 година во Куманово.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во Изложбениот салон на Уметничката галерија при НУ Музеј – Куманово, во среда со почеток во 20 часот ќе биде отворена изложба на најновите ликовни остварувања на академскиот уметник м-р Анета Божинова. Loading… На изложбата ќе бидат изложени 14 дела, т.е слики и скулптури, насловени како “Импулси “. Сликите сеПрочитај повеќе