Уметничка галерија: Изложба на академскиот сликар Анета Божинова

Сподели со своите пријатели

Во Изложбениот салон на Уметничката галерија при НУ Музеј – Куманово, во среда со почеток во 20 часот ќе биде отворена изложба на најновите ликовни остварувања на академскиот уметник м-р Анета Божинова.

Loading...

На изложбата ќе бидат изложени 14 дела, т.е слики и скулптури, насловени како “Импулси “.

Сликите се работени во техника акрил на платно, ангажирани во облик на тетраптих (1), пентатих (1) и триптих (1).

Leave a Reply