топлина

Сподели со своите пријатели

Дали знаете дека постојат одредени точки на планетата кде температурите можат да достигнат и до 70 степени целизусови? Ова е приказната за 10. најтопли места во светот. Долина на смртта, Калифорнија Долината на смртта е позната по субтропкста клима, летата се многу топли и долги, а зимите кратки. Во овааПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Ниските температури не би требало да бидат причина за избегнување на физичките активности како одење, џогирање или возење велосипед. Условот единствено е прикладно да се облечете. Секогаш кога ќе излезете надвор по студеното време, посебно е важно главата и нозете да ви останат топли. Студените нозе ја зголемуваат можноста одПрочитај повеќе