Strava

Сподели со своите пријатели

Една од најпопуларните апликации за следење тренинзи, Strava, ја следи локацијата на корисниците, но неодамнешното истражување на научниците од Државниот универзитет во Северна Каролина покажа дека има добри шанси апликацијата да биде јавно достапна, иако анонимните податоци можат да ве разоткријат. Loading… Загриженоста за приватноста на корисниците на популарната апликацијаПрочитај повеќе