стакленички гасови

Сподели со своите пријатели

Европскиот совет и Европскиот парламент постигнаа привремен политички договор за посилни цели за намалување на емисиите на гас за земјите-членки, како дел од таканаречената регулатива за споделување на напорите. Loading… Целта на договорот постигнат синоќа е намалување на емисиите на стакленички гасови на ниво на ЕУ за 40 отсто, воПрочитај повеќе