Шахбаз Шариф

Сподели со своите пријатели

Повеќе од една третина од Пакистан е под вода, покажаа сателитски снимки од Европската вселенска агенција (ESA), а смртоносните поплави се закануваат да предизвикаат секундарни катастрофи. Loading… Храната е во недостиг откако водата опфати милиони хектари земјоделски култури и уништи стотици илјади грла добиток. Во меѓувреме, хуманитарните агенции предупредија наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Најмалку 1.061 лице загинаа од средината на јуни до денес во поплавите предизвикани од обилните монсунски дождови во Пакистан, покажува новиот биланс на локалните власти. Loading… Националната служба за управување со катастрофи соопшти дека во изминатите 24 часа загинале 28 лица. Спасувачите сѐ уште се обидуваат да стигнат до изолиранитеПрочитај повеќе