Руанг

Сподели со своите пријатели

Во Индонезија денеска се евакуирани 12.000 луѓе кои живеат во близина на островот Сулавеси каде што еруптираше вулканот Руанг, за кој Центарот за вулканологија и проценка на геолошки ризик прогласи највисоко, четврто ниво на тревога. Loading… Жителите на островот се преместени во градот Манадо, а Центарот ги предупреди граѓаните наПрочитај повеќе