Оливер Спасовски

Сподели со своите пријатели

Денеска (16.05.2023) министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски присуствуваше на настан во просториите на „Една Точка за Услуги” – проект на Министерството за информатичко општество и администрација, каде што се соединуваат сите државни институции со цел поедноставување на пристапот на граѓаните до институциите и услугите кои ги нудат. Loading… НаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Денеска (19.04.2023) во Регионалниот центар за гранични работи Југ во Кавадарци, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски им посака добредојде и го поздрави присуството и официјално започнување на Заедничката операција ,, Северна Македонија 2023“ – на службениците на ФРОНТЕКС кои ќе бидат распоредени на границата кон Република Грција. Loading…  Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска на Градскиот плоштад во Куманово, во присуство на дел од раководството на МВР, претставници на Македонскиот полициски синдикат, Локалниот совет за превенција и пратеници ја промовираше заедничката кампања на МВР и МПС, „МВР за граѓаните – заедница, доверба, одговорност“, чија цел е доближувањеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Денеска, министерот за внатрешни работи на Република Северна Македонија Оливер Спасовски оствари работна средба со заменик Шефот на Мисијата на амбасадата на Соединетите Американски Држави во Скопје, Н.Е. Ерик Мејер, на која Спасовски до заменик Шефот на Мисијата Мејер и членовите од делегацијата упати благодарност за досегашната соработка и поддршкаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска оствари работна средба со работната група на Здружението на новинарите на Македонија, предводена од претседателот на ЗНМ Младен Чадиковски, на која беше промовиран изработениот Протокол за безбедност на новинарите на интернет, со фокус на новинарките. Loading… Како резултат на изработката на овој протокол,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Денеска министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски заедно со директорката на Државниот инспекторат за труд, Весна Томовска потпишаа Меморандум за меѓу институционална соработка во откривањето на кривичните дела поврзани со трговија со луѓе и трудова експлоатација и упатување на потенцијалните жртви на трговија со луѓе со цел трудова експлоатација. Loading…Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Денеска, (13.03.2023), во Касарна Илинден Скопје се оддржа свечено одбележување на 13 Март – Денот на формирањето на Специјалната Антитерористичка Единица- „ТИГАР“ и 42 години од постоењето на Единицата, во присуство на претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, заедно со највисокотоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Денеска (22.02.2023) во Белград, Република Србија, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски оствари билатерална средба со неговиот српски колега, министерот за внатрешни работи на Република Србија, Братислав Гашиќ, а по повод потпишување на Протоколот за начинот на извршување на гранични проверки на заедничкиот граничен премин „Лојане – Миратовац“. Loading… ИстакнувајќиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Денеска, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, заедно со директорот на БЈБ, Сашо Тасевски, остварија работна средба со Амбасадорот на Обединетото Кралство во Република Северна Македонија, Н. Е. Метју Лосон и со претставници од Министерството за внатрешни работи на Обединетото Кралство, предводени од Крис Мофит, Помошник директор во МВР наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски упатува апел до граѓаните по повод чествувањето на 4 февруари, денот на раѓање на нашиот великан Гоце Делчев. Loading… Неговата порака ја пренесуваме интерално: „Упатувам апел за смиреност до сите граѓани по повод чествувањето на 4 февруари, денот на раѓање на нашиот великан ГоцеПрочитај повеќе