Никола Пашинјан

Сподели со своите пријатели

Под никакви околности нема да поднесам оставка, изјави ерменскиот премиер Никола Пашинјан на средбата со неговите соработници, организирана како резултат на настаните во Нагорно Карабах, пишува весникот „Грапарак“. Loading… Ерменската полиција вчера уапси 30 лица кои учествуваа на демонстрациите во Ереван и бараа оставка од премиерот Пашинјан, а конфликтот сеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Ерменија смета дека е несоодветно вежбите на Организацијата на Договорот за колективна безбедност (ОДКБ) да се одржуваат на нејзина територија оваа година, изјави премиерот Никола Пашинјан. Loading… Тој наведе дека ерменскиот министер за одбрана го информирал Здружениот штаб на ОДКС дека во сегашната ситуација Ерменија смета дека е несоодветно вежбитеПрочитај повеќе