музика

Сподели со своите пријатели

Музиката ги прави луѓето поинтелигентни и го зголемување интелектуалниот коефициент, наведуваат научниците. Поголемиот дел од луѓето сметаат дека коефициентот на интелигенција е непроменлив, меѓутоа не е така. Постојат научни докази дека интелигенцијата може да се зголеми, а свирењето на некој инструмент е најдобар начин за тоа. Истражувањето на Универзитетот воПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

„Каде сме“ е насловот на новата песна на младиот пејач Симеон Коруноски. Песната е направена во соработка со композиторот и продуцентот Иле Спасев, кој покрај Симеон даде свој придонес во создавање на една одлична современа летна песна. Песната е објавена заедно со видео запис, снимен на прекрасен приватен имот воПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Кумановскиот рок бенд „KHARA“ во понеделник со почеток од 21 часот, на платото пред НУЦК „Трајко Прокопиев“ Куманово ќе одржи самостоен целовечерен концерт. Целта на групата е финиширање на „Indiegogo crowdfunding“ кампањата за финансирање на нивниот втор албум „Heaven Can Wait“. На настанот ќе има поставен штанд за донации, кадеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

На 13 – тиот меѓународен натпревар на млади музичари кој се одржа во Уб , Република Србија, учество земаа тројца ученици од УОМО ”Панче Пешев” од Куманово кои посетуваат настава во класата на проф. м-р Сандра Зојчевска. Loading… Сите тројца ученици земаа прво место, соопшти денес професор Зојчевска. – Емира МуслиуПрочитај повеќе