Мохамед бин Салман

Сподели со своите пријатели

Американски судија се откажа од гонењето на тужбата во САД против престолонаследникот на Саудиска Арабија Мохамед бин Салман за убиството на новинарот Џамал ​​Кашоги. Loading… Без да навлегува во суштината на случајот, судијата Џон Бејтс рече дека е обврзан со неодамнешниот став на американската влада дека „МБС“ ужива имунитет одПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Саудискиот престолонаследник Мохамед бин Салман е назначен за премиер на Саудиска Арабија. Loading… Експертите велат дека потегот најверојатно ќе го заштити саудискиот принц од потенцијално штетна американска тужба за неговата наводна улога во убиството на новинарот Џамал ​​Кашоги. Саудиска Арабија објави дека кралот Салман прави исклучок од саудискиот закон иПрочитај повеќе