менструација

Сподели со своите пријатели

Шкотска стана првата земја во светот која законски го заштити правото на бесплатни производи за менструација. Loading… Законот за менструални производи значи дека советите и воспитувачите ќе бидат законски обврзани да обезбедат бесплатни производи на оние на кои им се потребни. Од 2017 година, околу 27 милиони фунти се потрошениПрочитај повеќе