маслинки

маслинки

Сподели со своите пријатели

Маслинки се одгледуваат илјадници години, а најстарото познато дрво се наоѓа на Крит. Ова дрво е старо 3.000 години и се уште произведува маслинки! Loading… Постојат повеќе од 1.000 сорти, од кои најпознати се зелените Манзанила од Шпанија и Каламата, темно кафеави и црни од Грција. Маслинките го имаат сетоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Маслинките се одгледуваат илјадници години, а најстарото познато дрво се наоѓа на Крит. Ова дрво е старо 3.000 години и се уште произведува маслинки! Постојат повеќе од 1.000 сорти, од кои најпознати се зелените маслинки Манзанила од Шпанија и Каламата, темно кафеави и црни маслинки од Грција. Loading… Маслинките гоПрочитај повеќе