Марија Димитријевска

Сподели со своите пријатели

Повеќе мерки за работниците и компаниите се активни во овој момент од оперативниот план за активни програми и мерки на Агенцијата за вработување. Loading… Како што информираше денеска на прес конференција, Марија Димитријевска од Центарот за вработување Куманово, активни се три огласи и тоа: мерката поддршка за креирање нови работниПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Три мерки во овој момент се активни преку проектот Активација на ранливи групи на пазарот на трудот за помош при вработување на невработените лица. Loading… Како што информираше Марија Димитријевска, раководител на Центарот за вработување Куманово, меѓу другите, во тек е огласот за мерката субвенционирање на плати. – Со овааПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Кумановскиот центар за вработување денеска ги повика заинтересираните работодавачи и невработени лица да се пријават за мерката – обука на работно место со субвенционирано вработување. Loading… Финансиска поддршка добиваат и невработените и работодавачите од Куманово, појаснуваат од Центарот. – Со мерката предвидено е да се обучат невработените за конкретно работноПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

До 12 јуни трае огласот наменет за работовачите и невработените лица од програмата поддршка за креирање на нови работни места за субвенционирање на вработување и вработување и раст на правни субјекти. Loading… Како што информира Марија Димитријевска, раководителка на Центарот за вработување Куманово, огласот е објавен завчера и ќе траеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Седумнаесет невработени кумановци, средните училишта од градот и Центарот за вработување денеска потпишаа трипартитни договори преку проектот „Втора Шанса“, финансиран од ИПА. Loading… Невработените ќе го дооформат средното образование и ќе добијат можност полесно да се вклучат на пазарот на труд. – Партнери во проектот се средните училишта во Куманово,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Агенцијата за вработување, центар за вработување Куманово ги повика невработените кумановци да аплицираат за мерката обука за побарувани занимања на пазар на труд и за мерката „втора шанса“ и двете дел од владиниот оперативен план за намалување на невработеноста, соопштија денеска од куманвскиот центар. Loading… Во Куманово, невработените оние соПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Кумановскиот центар за вработување ги повика младите, невработени лица да се пријават за мерката-обука за развој на дигитални вештини. Како што соопштија денеска надлежните од Центарот, мерката е наменета за младите до 34 години со средно образование. Loading… – Целта е да се надградат вештините на невработени од информатичките технологии.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Кумановскиот Центар за вработување денеска ги повика младите, невработени лица да се пријават за мерката-практикантство, дел од оперативниот план на активни мерки за вработување и услуги на пазарот на труд за тековната година. Loading… За оваа мерка можат да се пријават младите, активни баратели на работа до 34 години соПрочитај повеќе