лето

Сподели со своите пријатели

Иако летото започнало, многу аранжмани се веќе уплатени, а некои од туристите веќе уживаа во првите зраци на летното сонце. Сепак, постојат и такви за кои одморот допрва започнува. Ние ви пренесуваме дел од најпопуларните дестинации. Како и што се очекува, најпопуларна земја и годинава е Грција, а следуваат ТурцијаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во Македонија и на северната хемисфера денеска почнува летото, а истовремено на јужната хемисфера настапува зимата. Во Македонија летото ќе почне во 12 часот и 7 минути. Овој 172 ден во годината е најдолг и ќе трае 15 часа и 14 минути. Сонцето изгреа во 4 часот и 58 минути,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Зголемен број интервенции за приближно 30 проценти, на дневна основа бележат лекарите од Итната медицинска помош во Куманово. Оттаму посочуваат дека промената на времето од претпладневните до попладневните часови негативно влијае врз здравјето на пациентите, особено врз хронично болните, но и врз работоспособната популација. Според доктор Милена Прокоповска од ИтнатаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Од утре во Македонија и на северната хемисфера почнува летото. Истовремено на јужната полутопка настапува зимата. Во Македонија летото почнува во 12 часот и 7 минути. Овој 172 ден во годината е најдолг и ќе трае 15 часа и 14 минути. Сонцето ќе изгрее во 4 часот и 58 минути,Прочитај повеќе